Wie ben jij?

cultuur

Wat is cultuur eigenlijk? Cultuur omvat alle zaken die een bepaalde manier van leven vormgeven. Zoals eten, taal, stijl van kleding, verhalen en liedjes. En ook je achtergrond, overtuiging, normen en waarden.

Onder andere deze elementen neem je mee vanuit je cultuur meeneemt en gebruik je om te definiëren wie jij bent.

rijke geschiedenis

Nederland kent een rijke geschiedenis waarin zij veel te maken heeft gehad met andere culturen. Zo heeft Nederland in Afrika gezeten, in Indonesië en wat dacht je van Suriname en Marokko. Dat is één van de redenen waarom mensen met die culturele achtergrond in Nederland zijn.

Binnen Nederland zelf is er ook sprake van diverse culturen. Zoals de Volendamse en Friese cultuur. Culturen die haar eigen normen en waarden met zich meebrengen. En die ons land zo rijk en divers maken.

Wie ben jij?

Met het project Wie ben jij? gaat Kasuaris actief en interactief aan de slag met het thema cultuur. Over het belang van waar je vandaan komt, wat je van andermans cultuur kunt leren en hoe waardevol culturele verbinding is voor onze samenleving.

voor wie?

Het project sluit goed aan bij leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. En bij brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs.

uitvoering

Wie ben jij? is een tweedelige workshop. Ieder deel duurt ongeveer anderhalf uur. Tussen de twee delen zit twee weken. 

De workshop is interessant en leuk voor de kinderen. Zij worden goed betrokken in het geheel.

Mellony

Docente groep 8

Ik vind dat welke cultuur je ook hebt, iedereen geljik is. Cultuur is de manier van leven. En als iedereen dezelfde cultuur had, dan zou ik de wereld heel saai vinden. Ik vind het ook heel mooi om te zien hoe iemand leeft. Ik vind de Nederlandse cultuur heel leuk omdat het lekker makkelijk is en ik vind het vroeg eten heel fijn. Dan kan je in de zomer nog lekker buiten spelen.

Daan

Leerling groep 8

Werk je als professional in het onderwijs en wil je meer informatie over Wie ben jij?

15 + 3 =