Tussen Koffie & Cultuur

13 april 2021 | 10u00 – 12u00
online
Aanmelden

De online inspiratiesessie zit vol. Je kunt je dus helaas niet meer aanmelden.

Voor vragen of informatie kun je mailen naar trainingen@kasuaris.com

Tussen Koffie & Cultuur 

Tussen Koffie & Cultuur is een reeks van live events waarbij bewustwording van en kennismaking met diverse culturen centraal staat. Tijdens het event gaan we aan de hand van een gebruik, gewoonte of creatieve uiting in gesprek over wisselende cultureel-maatschappelijke onderwerpen uit de samenleving. En zoeken we de verbinding op met elkaar.

In verband met de coronamaatregelen kunnen de events helaas niet live plaatsvinden. Om blijvend de verbinding te zoeken, biedt Kasuaris de eerste van de reeks aan in de vorm van een online inspiratiesessie voor professionals uit het sociaal domein.

Tussen Koffie & Cultuur | Vooroordelen

in samenwerking met gemeente Alphen aan den Rijn*

Ons brein probeert de hoeveelheid aan informatie die we dagelijks krijgen zo snel mogelijk te categoriseren. Dit gebeurt doordat informatie in hokjes wordt gestopt. Op die manier kunnen we het beste omgaan met de dingen die in ons leven gebeuren. Dat informatie in hokjes van ons brein terechtkomt, hebben we vaak niet eens door.

Zo werkt het ook met onbewuste vooroordelen. Je brein maakt een supersnelle koppeling tussen uiterlijke kenmerken en je gedachte of mening daarover. Dat proces werkt bij ons allemaal exact hetzelfde en is heel menselijk. Maar dat proces is niet feilloos. Het mooie aan ons brein, is dat het ruimte biedt er iets mee te doen.

In de online sessie van Tussen Koffie & Cultuur neemt Shaddy Mirza (coach en inspirator) je mee op ontdekkingsreis naar onbewuste vooroordelen. Hoe word je bewust van je eigen onbewuste vooroordelen? Kun je jezelf en anderen inspireren die bespreekbaar te maken? Welke associaties heb jij (mee)gekregen waar – onbewust – vooroordelen verstopt zitten?

Die ontdekking draagt niet alleen bij aan cultuursensitiviteit. Het vergroot ook de kans dat je met de ander, de ‘vreemde’ ander, in gesprek blijft. En dat leidt tot verbinding.

Wat ook voor verbinding zorgt, is koffie. Hoe jij je koffie ook het liefst drinkt, de betekenis van koffie is universeel: gastvrijheid en gezelligheid. Tijdens de online sessie nemen we een paar breaks waarin Funky Pete – koffieondernemer en barista uit Alphen aan den Rijn – interessante weetjes over koffie en cultuur met je deelt.

* De inspiratiesessie is gratis en bestemd voor professionals in het sociale, maatschappelijke en culturele domein. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn.