TRAINING

Intercultureel Communiceren

15 & 22 juni 2023

09u30 – 12u00 (inloop v.a. 09u00)

Wijkcentrum Swaenswijk

Jongkindt Coninckstraat 2b,  Alphen a/d Rijn

Deze training zit vol. Wil je op de hoogte gehouden wanneer er een plek vrijkomt, vul dan hier je gegevens in.

Door de culturele diversiteit in onze samenleving is de kans groot dat je bijna dagelijks iemand spreekt die een andere culturele achtergrond heeft. We spreken dan van interculturele communicatie.

Taalverschil is niet de enige factor bij misverstanden en verschillen in (culturele) communicatie. Gebaren, lichaamstaal, normen, waarden en overtuigingen spelen ook een grote rol in of je elkaar begrijpt. Of niet begrijpt. Interculturele communicatie vraagt om begrip, respect en openheid. Belangrijke elementen om effectieve en productieve communicatie te bereiken.

In de training Intercultureel Communiceren leer je hoe je effectief en respectvol communiceert met mensen van verschillende culturele achtergronden. Je ontdekt communicatiepatronen en -stijlen, je ontwikkelt bewustzijn over eigen waarden en overtuigingen en je leert omgaan met cultuurverschillen.

De training wordt in twee delen gegeven:  op 15 juni 2023 en 22 juni 2023,  van 09u30 tot 12u00.

De sessies zijn zo opgezet dat het een dynamische en interactieve manier is om interculturele communicatievaardigheden te ontwikkelen of te vergroten. Dus neem vooral je eigen voorbeelden mee waarmee je kunt oefenen.

Shaddy Mirza, trainer/spreker

“Een wijzende vinger zegt iets meer over jou dan over diegene naar wie jij wijst.”

Voor wie?

De training is (gratis) voor professionals uit het sociaal-maatschappelijk domein, onderwijs en cultuur. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Er is plek voor 20 deelnemers.

Resultaat

Je leert interculturele communicatievaardigheden en -competenties te ontwikkelen en/of te vergroten. Daarmee leer je effectief en respectvol te kunnen communiceren met mensen van verschillende culturele achtergronden.

Globaal programma

Deel 1 | 15 juni 2023 | 09u30 – 12u00

 

  • Introductie Interculturele Communicatie
  • Culturele verschillen
  • Inbreng en oefenen

Deel 2 | 22 juni 2023 | 09u30 – 12u00

 

  • Terugblik op deel 1
  • Jouw boodschappen en daaraan gekoppelde vooroordelen
  • Gezamenlijke toolbox van inzichten en tips

Let op: deze training zit vol. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er een plek vrijkomt? Vul dan hieronder je gegevens in.

Hou mij op de hoogte!

Ik geef toestemming voor het maken van beeldmateriaal en het gebruik hiervan op de website en social mediakanalen van Kasuaris

2 + 6 =

Heb je vragen over de training? Neem contact op via connect@kasuaris.com

Deelnemers over diverse inspiratiesessies

“De inspiratiesessie sprak mij aan om verdieping te zoeken.”

“Open en nieuwsgierig blijven naar de ander. Met warme gevoelens denk ik terug aan de inspiratiesessie over onbewuste vooroordelen. Dank voor de fijne bijeenkomst.”

“Mooie tools voor het bewust zijn van de kwetsbaarheid van vooroordelen, maar ook voor het gebruikmaken van deze kwetsbaarheid om elkaar te vinden.”

“Ben je helemaal onbevooroordeeld tijdens een gesprek? Nee, maar bewustzijn is een eerste stap.”

“Hoe waardevol dit! En mooi om stil te staan bij mijzelf, de ontwikkeling en de vooroordelen die ik daardoor heb ontwikkeld.”