TRAINING

DIVERSITEITSSENSITIEF WERKEN

27 juni 2024

09u30 – 13u00

Wijkcentrum Swaenswijk

Jongkindt Coninckstraat 2b
2406 AP in Alphen aan den Rijn

Verbinding in verscheidenheid: diversiteitssensitief werken

Stel je een omgeving voor waarin elk individu wordt gewaardeerd en gerespecteerd om wie ze zijn, inclusief hun culturele achtergrond, gender en andere persoonlijke kenmerken die hen uniek maken. Dit is waar het bij diversiteitssensitief werken om draait.

Of je nu als professional in de dienstverlening, zorg of cultuur werkt. Of je buurtactiviteiten organiseert voor bewoners in je wijk of een team aanstuurt, overal is diversiteitssensitief werken essentieel voor het creëren van een inclusieve omgeving waarin iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Denk aan een cliënt die daardoor passende hulp ontvangt, een collega die de kans krijgt haar perspectieven te benutten op de werkvloer of een wijkbewoner die met diens bijzondere kwaliteiten een sterke rol speelt in het versterken van de buurtparticipatie.

Om deze vaardigheden (verder) te ontwikkelen, organiseert Kasuaris de training Diversiteitssensitief werken op 27 juni 2024 van 09u30 tot 13u00 in buurtcentrum Swaenswijk, Jongkind Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn.

Deze training helpt je met het vergroten van vaardigheden om op een passende manier oog te hebben voor verschillende factoren van mensen met wie je te maken hebt.

 

Note

Heb je in april van dit jaar onze Privilegetraining gevolgd? Dan is deze training een goede aanvulling. En om je leertraject voort te zetten, nodigen we je uit om ook deel te nemen aan onze training in november 2024 over inclusief leiderschap. In die training leer je als formele én informele leider hoe je inclusief handelt in je leiderschapsstijl.

Na een welkom en kennismaking neemt trainer, Fatima Bouddokar, je direct mee in de kern van het onderwerp: wat houdt diversiteitssensitief werken precies in en waarom is het van belang? Maar we beperken ons niet tot alleen praten; we gaan het ervaren aan de hand van casussen.

Na het verkennen van deze praktijkvoorbeelden gaan we aan de slag met de ‘Roadmap Inclusie in actie’. Deze tool helpt je om diversiteitssensitief werken te vertalen naar concrete stappen die je in je eigen omgeving kunt toepassen.

Van theorie naar praktijk

Tijdens de training zullen we praktijkvoorbeelden verkennen aan de hand van casussen. We moedigen je dan ook aan om een casus mee te nemen uit je eigen omgeving, zodat we samen kunnen werken aan concrete uitdagingen waar jij in de praktijk tegenaan loopt. Als je je casus liever anoniem wilt bespreken, mail die dan van tevoren naar connect@kasuaris.com.

Details

  • Datum en tijd: 27 juni 2024, 09u30 – 13u00 (inloop vanaf 09u15)
  • Locatie: wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen a/d Rijn

Programma 

  • Welkom en kennismaking
  • Wat betekent diversiteitssensitief werken en waarom is het belangrijk?
  • Bespreken casussen
  • Aan de slag met de tool ‘Roadmap inclusie in actie’

Je kunt je tot uiterlijk 22 juni a.s. kosteloos* aanmelden via het formulier hieronder. Let op: er geldt een maximum aantal van 20 personen, dus wees op tijd.

De training is mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn.

*de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, moet gevestigd zijn in gemeente Alphen aan den Rijn

AANMELDEN