Doe mee en spreek je uit!

Diversiteit

Doe mee

Kasuaris doet mee en spreekt zich uit op 21 maart a.s, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Volgens Ken Wilber (onderzoeker en filosoof) heb je 5 tot 10% van de samenleving nodig om tot een zogenaamde tipping point te komen. Om veranderingen in systemen om te keren.

De slavernij bijvoorbeeld werd niet afgeschaft omdat de helft van de mensen vond dat het radicaal verkeerd was. Het was die 5 tot 10% van de samenleving die tot dat inzicht kwam.

Volgens Wilber heb je dat percentage nodig om een nieuw bewustzijn door de samenleving te laten vloeien en een niet te stoppen ripple-effect op gang te brengen.

Als het gaat om racisme-, discriminatiebestrijding en een inclusieve samenleving kan het ripple-effect wat ons betreft nooit groot genoeg zijn. Want ongelijkheid bestaat nog steeds en wordt helaas onderschat.

Spreek je uit!

De campagne #doemeeenspreekjeuit is een initiatief van Stichting Inclusie en discriminatiebestrijding. Campagnedeelnemers uit 19 verschillende gemeenten spreken zich uit voor een veilige en inclusieve samenleving en tegen discriminatie. Wij haken aan.

Doe je mee? Maak een soortgelijke foto zoals hierboven. Deel je foto op social media met de hashtag #doemeeenspreekjeuit en tag ons. De poster vind je hier.

Meld discriminatie
Er zijn verschillende gronden waarop mensen discriminatie ervaren, zoals afkomst, leeftijd, geslacht en seksuele gerichtheid of seksuele identiteit. Maar ook op grond van een handicap op chronische ziekte en geslacht kunnen mensen gediscrimineerd worden. Ervaar jij discriminatie? Meld dit dan bij Stichting iDb (klachten@stichtingidb.nl).