De Volkskeuken

Internationaal eten op een bananenblad

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wordt De Volkskeuken tot nader order uitgesteld.

Eten en verhalen delen

Je kunt op heel veel manieren verbinding creëren met en tussen verschillende culturen. Eten en verhalen delen zijn daar twee van. Die mooie combinatie komt terug tijdens De Volkskeuken. Een project in samenwerking met de Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn.

verhalen komen tot leven

Tijdens de Volkskeuken krijg je meer dan alleen eten geserveerd. We brengen deze avonden ook een mooi verhaal naar je tafel. Want verhalen, daar zit de Alphense cultuur vol mee: familieverhalen, migratieverhalen of verhalen over streekproducten. Allemaal maken ze deel uit van het Alphense erfgoed. Op dit evenement laten we daarom iemand uit of over die cultuur aan het woord. De vertelling wordt tot leven gebracht door prachtige gerechten.

Het eerste verhaal dat geserveerd wordt, is dat van collega Christina. Hoe verweeft zij haar culturele achtergrond met de Nederlandse eetcultuur. De aftrap van de Volkskeuken is op 8 oktober a.s. Met 50% korting (Euro 7,50 i.p.v. Euro 15,-) kun je genieten van gerechten en verhalen.

Tijdens álle activiteiten hanteert de bibliotheek de COVID-19 richtlijnen van het RIVM. Alleen als je gereserveerd hebt kun je meedoen aan de activiteiten.

Let's connect bij de Volkskeuken

Datum: 8 oktober 2020

Food brings people together on many different levels. It’s nourishment of the soul and body. It’s truly love.

- Giada de Laurentiis