Anders kijken in de Week van Respect

week van respect

Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving. Daar draait het om in de landelijke Week van Respect (9 t/m 15 november 2020).

In samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn brengen wij in de Week van Respect het onderwerp cultuursensitiviteit onder de aandacht door middel van de online inspiratiesessie Anders kijken | Hoe ben jij cultuursensitief?

“jij bent niet zoals die ander”

Soms kunnen goed bedoelde intenties uitmonden in onbegrip, pijn of verdriet bij de ander. Wat bekent cultuursensitief zijn? En in hoeverre leeft dit bij jezelf of bij een ander?

In de online inspiratiesessie Anders kijken nemen wij je mee in onze kijk op en ervaringen met cultuursensitiviteit. Hoe sta jij erin? En wat kun je doen om hier bewst van te blijven? Hoe ben je meer bewust van verscheidenheid aan culturen, normen en waarden? Wat brengt dat met zich mee en wat vraagt dat van de samenleving?

Luister, praat mee en laat je inspireren!

voor wie?

De inspiratiesessie is bestemd voor professionals die contact hebben met verschillende culturen. Denk aan het sociaal domein, onderwijs, sport en cultuur. De organisatie waarvoor je werkzaam bent, moet in de gemeente Alphen aan den Rijn gevestigd zijn. 

Anders kijken vindt plaats op dinsdag 10 november 2020, van 15u00 tot 16u30. Je kunt je hieronder – kosteloos – aanmelden tot 7 november a.s.

online inspiratiesessie

Anders kijken | Hoe ben jij cultuursensitief?

10 november 2020 | 15u00 – 16u30

“Een belangrijke week waar niet genoeg aandacht voor kan zijn, elke ontmoeting is een kans.”

– Rabbijn Awraham Soetendorp