wie zijn wij?

Angelique

is freelance projectmanager en coach. Haar vader was een voormalige Molukse KNIL-militair die samen met haar Javaanse moeder in 1951 naar Nederland gehaald werden. Geïnspireerd door de manier waarop haar ouders een mooi bestaan hebben weten op te bouwen in een voor hen vreemd land, richtte Angelique Kasuaris op.

Christina

is afgestudeerd als pedagoge. Ze houdt zich bezig met sociaal maatschappelijke onderwerpen die cultuur-gerelateerd zijn. Christina is opgegroeid in een gezin met een Indische vader en Molukse moeder. Ze reist regelmatig naar Indonesië om daar te genieten van de cultuur en haar familie die er woont.

mina

runt, samen met haar man, een gezinshuis. Ze is dochter van een voormalige Molukse KNIL-militair. Haar moeder, oma en tantes hebben in een Jappenkamp gezeten. Haar opa – ook een KNIL-militair – werd op jonge leeftijd vermoord. Al die verhalen zijn door Mina’s ouders aan haar doorgegeven. Haar motto is dan ook Ken je geschiedenis en verleden. Dat maakt je heden en je toekomst sterk.

wat doen wij?

Met onze Moluks-Indische cultuur als vertrekpunt houden we ons bezig met culturele identiteit en de verbinding die we hiermee kunnen maken met elkaar. Op school op straat of op de werkvloer.

Dat doen we op verschillende manieren. Kasuaris bedenkt programma’s voor projecten en events waar cultuurmaatschappelijke thema’s en verbinding centraal staan. We denken graag met je mee waarbij we zowel het inhoudelijke programma als het projectmanagement kunnen verzorgen. 

En op de website krijgen deze thema’s een plek via onze blog, interviews, gastcolumns en recepten – want eten speelt nu eenmaal een grote rol in de Moluks-Indische cultuur.

onze cultuur

Onze roots liggen in Indonesië. Voor velen is het migratieproces van de Indische, Molukse en Indonesische (voor)ouders een pijnlijk geschiedenisverhaal. Er is ook altijd een andere kant, de zgn. silver lining. En dat is trots. We zijn trots op de culturele krachten die onze voorouders hebben meegenomen en doorgegeven. Die pakken we aan en zetten die in bij onze persoonlijke ontwikkeling.

De naam Kasuaris komt van een loopvogel die o.a. in Indonesië voorkomt. De vogel heeft verschillende kwaliteiten die we in onze roots terugvinden. Zo is de Kasuaris in staat zeer lage geluiden te maken die zo ver dragen dat ze contact kunnen houden met soortgenoten die op verre afstand leven.

De klank van het woord Kasuaris heeft in een fonetische verbastering veel weg van de Molukse uitdrukking ‘Kasih suara’ wat letterlijk ‘een stem geven’ en figuurlijk ‘groeten’ betekent. We willen een stem geven. Aan onze cultuur. We willen groeten. Een respectvolle groet aan alle culturen. En dat maakte de keuze voor de naam bijzonder voor ons. 

Liefs,

Angelique, Christina en Mina

let's connect

Nederland is zo rijk aan culturen, dat bewustwording van elkaars achtergrond onmisbaar is om als één samenleving verder te groeien. Dat is wat Cultural Connection voor ons betekent.

Daarbinnen vinden wij de volgende kernwaarden het verbinden waard: geschiedenis, cultuur, zichtbaarheid en identiteit.

Waarom wij dat waard vinden, lees je in ons manifest. Let’s connect!

enthousiaste collega’s

wij zoeken vrijwilligers met een gezonde dosis zelfspot

01

Content redacteur/designer

Je vind je weg op social media. Je bent king van de captions en weet hoe iets op social media te presenteren.

Meer info

Zit je continu op social media? Ben je outgoing en weet je precies hoe je Kasuaris kan laten schitteren? Dan komen we graag met jou in contact.

02

Bloggers

Je hebt een link met cultuureducatie, stapt makkelijk uit je comfortzone en deelt graag je visie.

Meer info

Vind je het te gek om te schrijven over culturele identiteit en ontdek je met plezier andere culturen? Dan willen we graag een keer met je brainstormen.

03

Verslaggevers

Je hoort en ziet alles wat er zich op cultureel(-maatschappelijk) gebied afspeelt in jouw buurt.

Meer info

Door heel Nederland zijn we op zoek naar verslaggevers die ons kunnen vertellen wat er aan leuke en interessante events plaatsvinden .

Contact