wie zijn wij?

Angelique

Programmamanager

Naast Kasuaris is Angelique freelance projectmanager en coach. Haar vader was een voormalige Molukse KNIL-militair die samen met haar Javaanse moeder in 1951 naar Nederland gehaald werden. Geïnspireerd door de manier waarop haar ouders een mooi bestaan hebben weten op te bouwen in een voor hen vreemd land, richtte Angelique Kasuaris op.

Christina

Projectleider

Christina is afgestudeerd als pedagoge. Ze houdt zich bezig met sociaal maatschappelijke onderwerpen die cultuur-gerelateerd zijn. Christina is opgegroeid in een gezin met een Indische vader en Molukse moeder. Ze reist regelmatig naar Indonesië om daar te genieten van de cultuur en haar familie die er woont.

mina

Projectleider

Naast Kasuaris runt Mina, samen met haar man, een gezinshuis. Ze is dochter van een voormalige Molukse KNIL-militair. Haar moeder, oma en tantes hebben in een Jappenkamp gezeten. Haar opa – ook een KNIL-militair – werd op jonge leeftijd vermoord. Al die verhalen zijn door Mina’s ouders aan haar doorgegeven. Haar motto is dan ook Ken je geschiedenis en verleden. Dat maakt je heden en je toekomst sterk.

Team Kasuaris

Team Kasuaris bestaat uit zeven enthousiaste en gedreven vrijwilligers die allen geloven in het bewegen vanuit je culturele identiteit. En dat kennis delen en verbinding maken kan zorgen voor verbondenheid, begrip en bewustwording.

Het kernteam bestaat uit Angelique, Christina en Mina. Als kernteam houden zij zich o.a. bezig met programmering en leggen connectie met inspirerende mensen.

Naast het kernteam hebben we Cholin, Sheree, Remo en Frank. Zij ondersteunen o.a. op projecten, in de communicatie en houden het kernteam scherp.

Wat betekent respect voor ons?
let's connect

Nederland is zo rijk aan culturen, dat bewustwording van elkaars achtergrond onmisbaar is om als één samenleving verder te groeien. Dat is wat Cultural Connection voor ons betekent.

Daarbij vinden wij de volgende elementen het verbinden waard: geschiedenis, cultuur, zichtbaarheid en identiteit.

Waarom wij dat waard vinden, lees je in ons manifest. Let’s connect!

enthousiaste collega’s

wij zoeken vrijwilligers met een gezonde dosis zelfspot

01

Content redacteur/designer

Je vind je weg op social media. Je bent king van de captions en weet hoe iets op social media te presenteren.

Meer info

Zit je continu op social media? Ben je outgoing en weet je precies hoe je Kasuaris kan laten schitteren? Dan komen we graag met jou in contact.

02

Bloggers

Je hebt een link met cultuureducatie, stapt makkelijk uit je comfortzone en deelt graag je visie.

Meer info

Vind je het te gek om te schrijven over culturele identiteit en ontdek je met plezier andere culturen? Dan willen we graag een keer met je brainstormen.

03

Verslaggevers

Je hoort en ziet alles wat er zich op cultureel(-maatschappelijk) gebied afspeelt in jouw buurt.

Meer info

Door heel Nederland zijn we op zoek naar verslaggevers die ons kunnen vertellen wat er aan leuke en interessante culturele events plaatsvinden.

Contact

13 + 14 =