De ‘Stanyos Young Band’ is een vrij jonge band. Alle muzikanten zijn ervaren en zijn stuk voor stuk muziekkunstenaars.

De oprichter, Stanyos Young, is een Amerikaanse keyboardspeler, producer en music director. Zijn muzikale carrière begon 19 jaar geleden. Sindsdien speelt hij met bekendheden zoals Ronnie Laws, Phil Perry, Tom Browne, Jackiem Joyner, Musiq, Sonny Emory, Ricky Smiley, Jesse Powell, Jean Carne, Larry Jackson, Grant Green Jr, John Roberts en Souldisiac. Stanyos heeft een album uitgebracht vol Cosmic Jazz. Sinds kort is hij af en toe in Nederland te bewonderen.

In 2008 ontmoette Stanyos Young Jordao Loupatty bij een drum clinic van Sonny Emory (o.a. drummer van Earth, Wind and Fire). Twee jaar geleden nam Stanyos contact op met Jordao en vanaf dat moment werken zij samen aan muzikale projecten.

In 2012 heeft Stanyos o.a. in de Molukse stichting in Alphen aan den Rijn een muziekworkshop aan kinderen gegeven. Tijdens de workshop heeft hij natuurlijk over muziek gesproken, de kids hebben vragen kunnen stellen en heeft hij met een aantal kids muziek gemaakt.

In 2013 hebben Stanyos en Jordao de band The Stanyos Young Band opgericht waarmee zij inmiddels een paar keer hebben opgetreden. In maart komt Stanyos weer naar Nederland voor een aantal optredens, waaronder op 22 maart a.s. in de North Sea Jazz Club.

De band bestaat uit:

Keyboard: Stanyos Young
Drummer: Jordao Loupatty
Basgitarist: Jeffrey Bollebakker
Vocalist: Jeanet Martherus

Promo The Stanyos Young Band