Muziek, kunst, fotografie. Alles moet kunnen. En dat kan Jopie Abraham ook.

We kennen Jopie Abraham vooral als één van de presentatoren van Sagu Manta, het Molukse radioprogramma van radio Capelle. Hierin brengt hij de diverse onderwerpen aan bod, die nieuwswaarde hebben voor de Molukse gemeenschap.

Jopie is echter meer dan dat. Zijn passie voor alle vormen van kunst heeft hem geïnspireerd om in de afgelopen jaren verschillende vormen aan te pakken en nog beter, daarin te schitteren. De inspiratie voor de kunstzinnige uitingen haalt hij vooral uit zijn eigen omgeving en zijn Molukse roots. Op muziekgebied timmert Jopie met tifa- en totbuanggroep Esau Paloi al aardig aan de weg. Wanneer er een feest, benefiet, 25 april of wat dan ook is, wordt zijn groep veel gevraagd te komen spelen. Bovendien geeft hij workshops en inspireert daarmee vele (jonge) Molukkers om de originele Molukse instrumenten te bespelen. Daarnaast heeft Jopie laten zien in de afgelopen jaren een passie voor fotografie te hebben. Zijn foto’s zijn laten zien, dat hij oog heeft voor detail. Op dit moment ligt zijn uitdaging bij het schilderen van zowel digitale – als (olie)verfschilderijen. Om het helemaal compleet te maken, maakt hij tegenwoordig ook sieraden. Dit zijn onder andere symbolen die onze cultuur rijk zijn, zoals de parang en de salawaku.

Het enige wat Jopie nog in de weg lijkt te staan is zijn altijd aanwezige bescheidenheid. Vandaar dat we hem dit podium willen geven. Want zeg nou zelf, zo’n artiest verdient het toch om in de schijnwerpers te staan?