Luisteris

Verbinding

Door de coronacrisis leren we allemaal op een andere manier met elkaar te verbinden. Videocallen met je collega’s, FaceTimen met je familie of je vrienden een leuk videootje sturen.

Een andere manier vinden lukt niet altijd. Zo hadden we dit schooljaar een leuk project – Wie ben jij? – op een aantal basisscholen. Wie ben jij? is een project waar wij de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt en waarin we kinderen aan het denken zetten over hun culturele identiteit.

Door overheidsmaatregelen hebben we ons project vroegtijdig stopgezet. Maar….we mogen volgend schooljaar terugkomen en dat is super leuk nieuws!

Met jou willen we ook graag verbinden. Een hart onder de riem steken. Iedereen die op dit moment in isolatie zit, die even wat anders wil dan het laatste nieuws of die zich uit de naad werkt vanwege een vitaal beroep.

Luisteris

Naast zichtbaarheid, identiteit en cultuur is geschiedenis een van de kernwaarden die voor Kasuaris belangrijk zijn om verbinding te maken met anderen. En daar beginnen we mee bij Luisteris.

Luisteris is een serie korte verhalen uit het boek Dagelijkse Vertellingen* die wij voor jou op audio opnemen. Hiermee hopen we je een break te geven in deze bizarre tijden. En misschien ken jij iemand die thuis in isolement zit of in een verpleegtehuis. Of ouders die het aan hun kinderen willen laten horen. Stuur het dan vooral door.

In het boek Dagelijkse Vertellingen zijn verhalen van Molukse ouderen opgetekend. Verhalen die deels op historische feiten berusten en weer andere vanuit een herinnering of eigen belevingswereld.

De korte verhalen worden in het Nederlands ingesproken door onze nieuwe collega Anne. En voor diegene die liever naar Maleis luistert, heeft Mina de Maleise versie ingesproken.

We beginnen met Naar Holland en de Bootreis.

Van ons. Voor jou.

Blijf veilig. Blijf gezond.

*Dagelijkse Vertellingen. Auteur: Jeanny Vreeswijk-Manusiwa

Blijf veilig

Blijf gezond