Eén van de vele hoogtepunten van ons eerste live event in 2015, was samen met het publiek genieten van de docu Untuk Selalu. Iedereen vond er wel een stukje herkenning in en bij sommige zagen we tranen in de ogen van het lachen. De docu is heel puur gefilmd en de overgangen zijn super mooi. En stiekem, heel stiekem hebben wij van de redactie ieder een lievelingetje in de docu.  

Untuk Selalu is door filmmakers Andrea van den Bos, Ambar Surastri en Robbert Maruanaija online gezet (sharing is caring ;-)) zodat iedereen kan genieten van hun productie.

Untuk Selalu is een korte docu van vijftien minuten, waarin Ambar, Andrea en Robbert de culturele perspectieven vanuit vier grote migrantengroepen in Nederland, verbonden aan Indonesië, in beeld brengen: de Javaans-Surinamers, Indo’s, Molukkers en Indonesiërs. De documentaire laat tradities, rituelen en gewoontes zien van deze vier verschillende, maar tegelijkertijd sterk overeenkomstige culturen. Daarbij wordt de documentaire vanuit het oogpunt van jongeren, ofwel nakomelingen van deze migrantengroepen weergegeven.

Gather everyone, pak wat lekkers, plof op de bank en geniet van deze prachtige docu.