De film ‘Bunda di Rumah’ is een kort filmproject van Cinemasia, een initiatief dat o.a. Aziatische films binnen de Nederlandse filmindustrie stimuleert. Raoul Groothuizen, een eerstejaars filmstudent aan het Sint Lukas in Brussel, is door de jury van Cinemasia uitgekozen om een korte film te maken die tijdens het Cinemasia Filmfestival getoond wordt.

Het verhaal gaat over twee Molukse broers die elkaar na 11 jaar weer voor het eerst zien op een klein verjaardagsfeestje van hun moeder. Hierbij worden ze geconfronteerd met verwijten naar elkaar over de rol die zij wel of niet innamen tijdens de treinkaping bij de Punt.

De bedoeling van Raoul, die zelf Molukse roots heeft,  is om een kort gezinsdrama van ongeveer 15 minuten te maken waarin deze “her-ontmoeting” en gesprek tussen de twee broers centraal staan.

Om deze film te kunnen maken, wordt Raoul begeleid door een aantal professionals, o.a. scriptcoach Ernie Tee en mentor Rishi Chamman. Deze laatste heeft eerder ook films geproduceerd voor FilmLab van Cinemasia.

Met een klein budget en de hulp van zijn coach en mentor is Raoul druk bezig om de film klaar af te ronden voor het filmfestival die van 1 tot 6 april a.s. plaatsvindt in Amsterdam.

Wanneer je zin hebt om naar dit festival toe te gaan, is het verstandig Kasuaris de komende weken in de gaten te houden. Binnenkort zijn er tickets te winnen waardoor je niet alleen de film van Raoul maar ook andere films kunt bekijken.

Tot die tijd hieronder een slideshow met een sneak peek van de crew en op de set.

[slideshow_deploy id=’7057′]