INSPIRATIESESSIE

Vind de Verbinding

no matter what!

6 oktober 2022

10u00 – 11u30 inloop vanaf 09u30

Wijkcentrum Swaenswijk

Jongkindt Coninckstraat 2b,  Alphen a/d Rijn

Op 6 oktober 2022 organiseert Kasuaris de inspiratiesessie  Vind de Verbinding. No matter what! Tijdens de inspiratiesessies neemt onze coach je mee in diverse hedendaagse thema’s op het gebied van diversiteit en inclusie. Tussendoor is er genoeg tijd om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met elkaar.

Je bent van harte welkom* in wijkcentrum Swaenswijk aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. De inspiratiesessie is van 10u00 tot 11u30 (inloop is vanaf 09u30). Aanmelden kan tot 3 oktober 2022. Er is plek voor 16 deelnemers.

* De inspiratiesessie is gratis en bestemd voor sociale-, maatschappelijke-, cultuur-, sport- en onderwijsprofessionals. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Geen natuurlijke klik

Als professional is het maken van verbinding met anderen (lees je cliënt, collega, pupil etc.) een groot deel van je taak. Wanneer je die connectie hebt met iemand, verlopen gesprekken vaak makkelijker en heb je het gevoel dat de ander jou begrijpt en vice versa. Heb je geen connectie dan maakt het niet eens uit wat er gecommuniceerd wordt, de boodschap komt vaak niet door.

Maar soms heb je het gewoon. Dat je geen natuurlijke klik voelt bij iemand. Of je vindt dat de ander heel ver van je af staat en je onbewust labels plakt waardoor verbinden onmogelijk lijkt.

No matter what!

Tijdens de inspiratiesessie Vind de Verbinding word je als professional meegenomen in hoe je connectie maakt met de ander. No matter what! Ongeacht de afwezigheid van een natuurlijke klik. Ongeacht het beeld dat de ander ver van je af staat. En ongeacht je onbewust labels plakt op de ander.

Labels plakken

Coach, Fatima Bouddokar, neemt je mee in drie basisprincipes waarbij je juist labels gaat plakken. Met behulp van de drie basisprincipces kun je als professional met een open houding naar iets of iemand kijken waardoor er ruimte ontstaat voor connectie. No matter what!

Met de inspiratiesessie inspireren wij jou:

  • hoe je ruimte maakt voor verbinding als je die ruimte niet ziet
  • hoe jij je empathisch vermogen kunt vergroten
  • hoe je bewust verbinding maakt met de ander
  • hoe je bewust het onbewuste kunt beïnvloeden.

Fatima Bouddokar

“Hoe je connectie maakt met een ander krijg je niet perse van huis uit mee. Het is ook geen vak op school. En wat je vaak ziet, is dat wanneer je geen klik hebt iemand, je dat onbewust in een gesprek meeneemt. Terwijl een open mind juist ruimte biedt voor connectie.”

Aanmelden

Ik geef toestemming voor het maken van beeldmateriaal tijdens de inspiratiesessie en het gebruik hiervan op de website en social mediakanalen van Kasuaris

5 + 14 =

Of neem contact op via connect@kasuaris.com

Deelnemers over diverse inspiratiesessies

“De inspiratiesessie sprak mij aan om verdieping te zoeken.”

“Open en nieuwsgierig blijven naar de ander. Met warme gevoelens denk ik terug aan de inspiratiesessie over onbewuste vooroordelen. Dank voor de fijne bijeenkomst.”

“Mooie tools voor het bewust zijn van de kwetsbaarheid van vooroordelen, maar ook voor het gebruikmaken van deze kwetsbaarheid om elkaar te vinden.”

“Ben je helemaal onbevooroordeeld tijdens een gesprek? Nee, maar bewustzijn is een eerste stap.”

“Hoe waardevol dit! En mooi om stil te staan bij mijzelf, de ontwikkeling en de vooroordelen die ik daardoor heb ontwikkeld.”