INSPIRATIESESSIE

INCLUSIEF DENKEN

15 februari 2024

09u30 – 12u00

Wijkcentrum Swaenswijk

Jongkindt Coninckstraat 2b
2406 AP in Alphen aan den Rijn

Meer dan alleen bewustzijn

Elk individu heeft een verhaal dat uniek is. En in ons dagelijks leven proberen we ons bewust te zijn van de rijke verscheidenheid om ons heen en streven we naar begrip voor elkaar.

Maar de samenleving waarin we leven, ontwikkelt zich in een snel tempo waardoor velen van ons zich soms overweldigd kunnen voelen door die veranderingen. We staan voor uitdagingen die we nog niet volledig begrijpen, maar we willen graag een verschil maken.

Hier komt het krachtige concept van Inclusief Denken om de hoek kijken. Daarbij gaat het meer dan alleen om bewustzijn. Het is een actieve keuze om betrokken te zijn en deel te nemen aan het creëren van een veilige, respectvolle en inclusieve omgeving voor iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit.

Sociale veiligheid

Inclusief denken is direct verbonden met het concept van sociale veiligheid. Door onze omgeving te benaderen met een inclusieve mindset, werken we actief aan het bouwen van een cultuur waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Tegelijkertijd creëert sociale veiligheid ook ruimte om onderlinge verschillen en overeenkomsten te omarmen.

Wat kun je verwachten van de inspiratiesessie?

De inspiratiesessie Inclusief Denken is met zorg ontworpen voor professionals die actief zijn in de sociaal-maatschappelijke, culturele, onderwijs- en sportsector.

De sessie is bedoeld om je te inspireren en is gericht op het openen van nieuwe perspectieven en het aanwakkeren van ideeën.

Tijdens deze sessie zullen we samen verkennen hoe inclusief denken kan bijdragen aan sociale veiligheid en een inclusievere samenleving.

Details

  • Datum en tijd: 15 februari 2024 van 09u30 tot 12u00
  • Locatie: wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen a/d Rijn

Programma 

  • Welkom
  • Inzicht in sociale onveiligheid: een diepere kijk op de impact van sociale onveiligheid op individuen en gemeenschappen.
  • De rol van inclusief denken: hoe kunnen we door inclusief te denken en handelen bijdragen aan een veiligere omgeving?
  • Interactie: voor het vergroten van bewustwording en praktische toepassing.
  • Afsluiting: samenvatting van de sessie en ruimte voor een Q&A.che tips en de gelegenheid om vragen te stellen.

Je kunt je tot uiterlijk 12 februari a.s. kosteloos aanmelden via het formulier hieronder. Let op: er geldt een maximum aantal van 20 personen, dus wees op tijd.

*De inspiratiesessie is gratis en bestemd voor professionals uit de domeinen sociaal-maatschappelijk, cultureel, onderwijs en sport. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn. De inspiratiesessie is mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn.

AANMELDEN