INSPIRATIESESSIE

Beschermjassen

10 november 2022

10u00 – 12u00 inloop vanaf 09u30

Wijkcentrum Swaenswijk

Jongkindt Coninckstraat 2b,  Alphen a/d Rijn

Op 10 november 2022 organiseert Kasuaris de inspiratiesessie Beschermjassen. Tijdens de inspiratiesessies neemt onze coach je mee in verschillende hedendaagse thema’s op het gebied van diversiteit en inclusie. Tussendoor is er genoeg tijd om vragen te stellen en het gesprek aan te gaan met elkaar. Je bent van harte welkom* in wijkcentrum Swaenswijk aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. De inspiratiesessie is van 10u00 tot 12u00 (inloop is vanaf 09u30). Aanmelden kan tot 8 november 2022.

*De inspiratiesessie is gratis en bestemd voor sociaal-maatschappelijke-, cultuur-, sport- en onderwijsprofessionals. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Beschermjassen

Beschermjassen is een model waarmee je ruimte creëert voor diversiteit. Dit kan overal zijn: in je persoonlijke omgeving, op de werkvloer of in de hulp- en dienstverlening. Beschermjassen is ook een werkwoord. Doordat je iemand de juiste vragen stelt, maak je ruimte voor diens verhaal.

Shaddy Mirza, coach/inspirator

“Mooi weer hè mama? zei ik tijdens een wandeling in het Amsterdamse Bos tegen mijn moeder. Het was niet zo’n klamme, hete dag zoals we die veelvuldig hebben gehad in de zomer. Het was een aangename temperatuur, die mijn moeder deed denken aan haar land van herkomst. En plots beschrijft ze uitgebreid het weer in Suriname. Ze vertelt dat ze regelmatig bij de buren fruit at en hoe ze als tiener kattenkwaad uithaalde. Ze straalt terwijl ze haar verhaal deelt. En ik leer iets over haar roots. En dus ook over mijn roots. Daar staat het werkwoord beschermjassen voor: iemand inbedden in diens eigen verhaal.”

De familieboom

Tijdens de inspiratiesessie maak je kennis met één van de tools van Beschermjassen: de familieboom. Deze tool draagt bij aan het begrijpen van de verschillende aspecten van je eigen bagage en word je bewust van je eigen diversiteit. Je ontdekt wat jouw krachtbronnen zijn die jou helpen om je in de ander te kunnen verplaatsen. Coach en inspirator, Shaddy Mirza, begeleidt jou in het opstellen van jouw eigen familieboom.

Tijdens de inspiratiesessie word je geïnspireerd:

  • hoe gedragspatronen te ontdekken
  • hoe jouw eigen krachtbronnen te achterhalen
  • hoe inzicht te krijgen in jouw geschiedenis, familie en cultuur
  • hoe, in gesprek met de ander, je eigen weerstand te herkennen en te parkeren
  • hoe bewust te worden van je eigen diversiteit en inclusiever te worden naar de ander

Wie gun jij deze inspiratiesessie, naast jezelf, ook?  Je kunt jezelf en je collega tot uiterlijk 8 november 2022 gratis* aanmelden.

 

 

Aanmelden

Ik kom...

Ik geef toestemming voor het maken van beeldmateriaal tijdens de inspiratiesessie en het gebruik hiervan op de website en social mediakanalen van Kasuaris

10 + 6 =

Heb je andere vragen? Neem dan contact op via connect@kasuaris.com

Deelnemers over diverse inspiratiesessies

“De inspiratiesessie sprak mij aan om verdieping te zoeken.”

“Open en nieuwsgierig blijven naar de ander. Met warme gevoelens denk ik terug aan de inspiratiesessie over onbewuste vooroordelen. Dank voor de fijne bijeenkomst.”

“Mooie tools voor het bewust zijn van de kwetsbaarheid van vooroordelen, maar ook voor het gebruikmaken van deze kwetsbaarheid om elkaar te vinden.”

“Ben je helemaal onbevooroordeeld tijdens een gesprek? Nee, maar bewustzijn is een eerste stap.”

“Hoe waardevol dit! En mooi om stil te staan bij mijzelf, de ontwikkeling en de vooroordelen die ik daardoor heb ontwikkeld.”