Indonesiënu

Als je op zoek bent naar een goede website over Indonesië dan kom je al gauw op sites die vooral reizen aanbieden. Een frisse website over hedendaags Indonesië is Indonesiënu. Met artikelen op het gebied van lifestyle, culinair, economie, politiek en nog veel meer. De drijfveren achter de site zijn Junito Drias en Yunita Rovroy.

 

Wat is jullie link met de Indonesische gemeenschap?

Junito is geboren en getogen in Indonesië en woont sinds 2002 in Nederland. Yunita is geboren en getogen in Nederland en haar ouders komen uit Indonesië. Wij hebben jarenlange ervaring in de journalistiek en houden ons met name bezig met onderwerpen gerelateerd aan Indonesië-Nederland.

Wat willen jullie met jullie site bereiken?

Wij willen het Nederlandse publiek bekend maken met Indonesië. Dat doen wij via onze artikelen en beeldmateriaal. De naam van de website zegt het al: Indonesiënu. We willen ons publiek het Indonesië van nu laten zien.

Waarom zou de lezer jullie site moeten lezen?

Bij Indonesiënu worden lezers up-to-date gehouden over wat er zich allemaal in Indonesië afspeelt, o.a op het gebied van politiek, economie, wetenschap en toerisme. Via onze website geven wij een andere kijk op Indonesië. Wij proberen een beeld te geven van het Indonesië van nu. Een land dat volop in ontwikkeling is. Geschiedenis is natuurlijk ook heel belangrijk maar niet minder belangrijk is de weg naar de toekomst.


Waar zien jullie je website over 5 jaar?

Wij hopen natuurlijk dat Indonesiënu over 5 jaar allang geen onbekend begrip meer is voor Nederlanders met een interesse voor Indonesië.

3 woorden die de essentie van de website beschrijven.

Vernieuwend, sociaal en journalistiek verantwoord.

Vanwaar jullie naam?

Wij wilden een website oprichten over alles wat met Indonesië te maken heeft. Onze nadruk ligt op het Indonesië van nu. Vandaar de naam Indonesiënu.

In welke elementen zien we jullie passie?

Wij noemen onszelf sociaal ondernemers. Wij willen graag bijdragen aan een beter Indonesië. Via Indonesiënu willen wij goede doelen gericht op Indonesië helpen om meer bekendheid voor hun activiteiten te krijgen. Wij helpen stichtingen met bijvoorbeeld het maken van een promotievideo of belichten hun activiteiten in Indonesië.

Waardoor worden jullie geraakt in het leven?

Wij worden geraakt door mensen die iets voor hun medemens willen betekenen, die mensen die het wat minder goed hebben, willen helpen. Voor diegenen hebben wij daarom ook een speciale rubriek ingericht op Indonesiënu, nl. ‘Goed Doen’.

Welk advies hebben jullie voor startende ondernemers?

Blijf eerlijk in wat je doet en wees verantwoordelijk voor het werk dat je levert.

www.indonesienu.nl www.facebook.com/indonesienu


Indonu logo

 

 

Indonu 1

 

 

Indonu 2