cultural connection wie ben jij?

 

Bij het woord cultuur kun je denken aan muziek of andere vormen van kunst. Maar cultuur laat zich ook zien in gewoonten, normen en waarden van mensen. Die verschillen van mens tot mens.

En dat maakt jou uniek!

Laten we ons niet blind staren op wat goed of fout is aan verschillen. Maar ook kijken naar overeenkomsten, wat we van elkaar kunnen leren en hoe we met elkaar kunnen verbinden.

Met het project Cultural Connection | Wie ben jij? laat Kasuaris kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool kennismaken met culturen zoals o.a. die van Indonesiƫ. We nemen ze mee naar leefwerelden anders dan die zij gewend zijn. En praten over hoe je verbinding kunt maken met kinderen die een andere culturele achtergrond hebben dan zijzelf.

In opdracht van stichting Cultuurpalet voert Kasuaris dit project uit op een aantal basisscholen (schooljaar 2019-2020 en schooljaar 2020-2021).

In een tweedelige workshop – die elk ca. 1,5 uur duurt – gaan we op een interactieve manier met leerlingen in gesprek over wat cultuur is.

Kasuaris is gevraagd een pilot te draaien op een vmbo-school in Amsterdam. Want met een aantal aanpassingen sluit Cultural Connection | Wie ben jij? ook heel goed aan bij het voortgezet onderwijs.

Ben jij werkzaam in het onderwijs en vind jij verbinding ook heel belangrijk? We geven je graag meer informatie over het project.

5 + 10 =