We. Love. Food. En aangezien er in Nederland steeds meer food festivals worden georganiseerd, vind je ons de laatste tijd vaker in een good food mood. Vorige maand waren we op de Neighbourfood Market in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De Neighbourfood Market verzamelt het beste en het lekkerste eten uit alle windstreken. En daar hoort koho koho natuurlijk ook bij :-). Naast de foodkraampjes vind je er mooie vintage spullen zoals sieraden, lampen en oude wereldkaarten.

Eén van de doelstellingen van de Neighbourfood Market is dat het een heerlijke zondag moet zijn. En dat was het ook! Binnen lange tafels waar we konden aanschuiven en genieten van ons eten in een relaxte sfeer. En buiten konden we ons opwarmen aan een vuurkorf met nóg meer food.

Neighbourfood MarketWe gaan eerst langs het kraampje van Marcus Matakupan van Marcus M Culinair voor zijn koho koho. Een gerecht dat we gek genoeg niet zo snel in de winter kiezen maar het is comfortabel en gezellig binnen dus we genieten ervan. De veggie wrap bij een kraampje verderop ziet er uitnodigend uit (dus die nemen we ook maar) en de Frietfiets die buiten staat, is té leuk om over te slaan. Niet alleen leuk maar hun biologische frietjes zijn echt heerlijk! Om eerlijk te zijn, hebben we bij ieder standje wat geproefd of iets laten inpakken voor thuis.

De Neighbourfood Market biedt een platform aan zo’n 50 food makers per editie. Ben jij een cateraar, bio-boer, bakker, super chef, een theetante, traiteur of heb je een restaurant en wil je een keer meedoen? Dan kun je je daarvoor aanmelden bij de organisatie.

De volgende editie is op 21 februari a.s. en is een wijnspecial. En laten we daar ook dol op zijn, dus de datum staat in onze agenda! Ook Marcus staat er dan weer met zijn koho koho.

Entree is gratis maar je bent meer dan welkom om een blik bonen, rijst of pasta mee te nemen die vervolgens aan de voedselbank wordt gedoneerd. Bekijk ons filmpje hieronder voor een impressie van de Neighbourfood Market vorige maand.

[youtube width=”600px” height=”380px”]ZrMj_y3ku4c[/youtube]

 

Door Angelique Loupatty