Ze meten slechts een paar millimeter maar kruidnagels zijn groots als het op gezondheid aankomt.

cengkeh3Wist je dat kruidnagelen tot ongeveer het jaar 1800 alleen te vinden waren op de Molukken?

Net als koenjit (kurkuma) en gember zit de kruidnagel vol antioxidanten. Daarnaast bevatten ze mineralen, omega 3, vezels en vitaminen.

Voor een aantal toepassingen kun je het beste kruidnagelolie gebruiken. Deze kun je o.a bij Holland & Barrett kopen (deze meng je met olijfolie, jojobaolie, kokosolie of amandelolie) maar is ook heel makkelijk zelf te maken.

 

Waar is de krachtige kruidnagel o.a. goed voor

Tijdelijk je kiespijn verlichten

Doe een beetje kruidnagelolie op een wattenbolletje en plaats dat op de zere kies/tand of tandvlees.

Zere keel

Doe één theelepel kruidnagels in een kop heet water. Voor een minder krachtige smaak laat je het 10 minuten staan. Wil je het liever sterker, laat het dan 20 minuten staan. Drink kruidnagelthee met mate. Het kan maag-/buikirritaties veroorzaken.

Spierpijn

Als je last hebt van spierpijn, laat je dan met kruidnagelolie masseren. Sommige mensen gebruiken de olie voor artritis en reumatische pijn.

Buik en darmen

Je kunt de kruidnagelthee ook drinken als je last hebt van diarree, lucht in je darmen en buikpijn. Ook hier geldt: drink het met mate.

Zelf kruidnagelolie maken

Dit heb je nodig: 1 eetlepel kruidnagels, 120 ml olie naar keuze, vijzel, stukje vitrage of een leeg theezakje, touwtje, potje, stoompan.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=V8u03TnfG5k[/embedyt]