Hoe vind ik rust in de drukte van de stad?

Amsterdam is een bruisende stad. Het is populair onder toeristen en er wonen veel mensen met diverse nationaliteiten. Je ziet het ook in het aanbod in restaurants, er is zoveel keus in verschillende keukens en daarom is er altijd wel iets nieuws te ontdekken! Wat en/of waar ik ga eten? Dat is elke avond weer de vraag. Ik krijg foodtips van vrienden en ik zoek op internet naar aanraders. Het leukste vind ik om gewoon op mijn scooter te stappen, op de bonnefooi de stad in te rijden en pas te stoppen bij het zien van een aantrekkelijk eettentje. Lekker spontaan! Na een gezellige lunch of diner waarbij ik mijn buikje heerlijk vol heb gegeten, stap ik weer op m’n scooter om naar huis te rijden. Met de scooter kan ik de binnendoor straten pakken waar het lekker rustig is. Dat is echt mijn moment dat ik kan genieten van de stilte in de drukke stad.

Kan het stil zijn in een drukke familie?

Tijdens de feestdagen in december komt mijn familie bij elkaar. Ik kom uit een grote Molukse familie dus je kan je wel voorstellen dat het dan heel hectisch kan zijn! Kerst wordt bijvoorbeeld gevierd met een uitgebreide Indonesisch/Molukse rijsttafel waarbij elk gezin in de familie met gerechten of meerdere hapjes langs komt. Tijdens de kerstdagen zitten de ouders aan tafel en vertellen vaak elk jaar weer dezelfde verhalen en grapjes waar nog altijd even hard om wordt gelachen. De jongere generatie hangt vaak op de bank totdat het tijd is om met alle neefjes en nichtjes op stap te gaan! Heel gezellig. Waar vind je dan nog rust? Stil is het nooit maar als iedereen al heeft gegeten, is de keuken een heerlijke plek om je terug te trekken uit de drukte. Zo kan ik mij goed herinneren dat ik samen met mijn nichtje Thyrza bij oma thuis (zonder vaatwasser) altijd de pineut was voor de afwas. Toch als ik daar aan terug denk, was dat afwassen zo erg nog niet, want tijdens die momenten heb je écht goede gesprekken met elkaar en het (harde) gepraat en gelach in de woonkamer hoor je dan meer op de achtergrond.

Waarom houd ik van homemade food?

Het komt weleens voor dat ik uit eten ga en dat ik achteraf liever thuis had gegeten. Ik woon namelijk samen met mijn vriend die een passie heeft voor koken. Hij heeft een eigen restaurant en staat daar ook zelf in de keuken. Een vriendin van mij zei laatst `Jullie zijn wel een goede match, jij houdt van lekker eten en hij kan lekker koken`. Nou daar heeft ze wel gelijk in! Bij mij in de koelkast staan dan ook altijd een paar bakjes met eten wat hij voor mij heeft gekookt. Liefde gaat door de maag he ;-). Regelmatig komen vrienden en familie bij ons thuis eten (onze bekende dinner parties) en wij hebben dan een vaste taakverdeling. Ze komen namelijk niet voor mijn kookkunsten haha! Mijn vriend kookt en zorgt dus voor het eten en ik praat gezellig met de visite en zorg voor de drankjes. Na zo’n drukke avond ruimen we gauw alles op en neem ik de tijd om te ontspannen. Joggingpak aan en lekker neerploffen op de bank met een kop thee en een dekentje. Dat is voor mij Home Sweet Home.

Charada Ferdinandus

________________________________________________________________

Charada Ferdinandus BlogtOver Charada

In januari 2013 begon Charada Ferdinandus met haar foodblog www.chalovesfood.nl. Ze wordt gelukkig van nieuwe foodspots ontdekken waar je heerlijk kunt eten! Alleen de beste spots raadt ze aan op haar blog en daarvoor gaat ze ongeveer vier keer per week op onderzoek uit in restaurantjes o.a. in haar woonplaats Amsterdam. In de recepten op haar blog zie je haar Moluks-Indisch-Nederlandse roots terugkomen. Naast foodbloggen, werkt ze als Online Marketingstrateeg bij een groothandel in verpakkingsmateriaal en is ze 2 keer per week op het volleybalveld te vinden.