CONFERENTIE

CALEIDOSCOOP

VORMGEVEN AAN EEN LEVENDIGE SAMENLEVING DOOR DIVERSITEIT

7 november 2023

13u30 – 17u00
inloop vanaf 13u00

Cultuurcentrum Parkvilla

Cornelis Geellaan 2
2406 JG, Alphen a/d Rijn

Respect voor jezelf, voor elkaar en voor onze omgeving. Dat staat centraal tijdens de landelijke Week van Respect van 6 tot en met 12 november 2023. In deze week wordt jong en oud aangemoedigd om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin we gelijkwaardig zijn. En waar openlijk gesproken kan worden over belangrijke onderwerpen zoals religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie.

Tijdens de Week van Respect organiseert Kasuaris de conferentie Caleidoscoop | Vormgeven aan een levendige samenleving door diversiteit. De conferentie vindt plaats op 7 november 2023, van 13:30 uur tot 17:00 uur (inloop vanaf 13:00 uur) in Parkvilla, Cornelis Geellaan, 2406 JG in Alphen aan den Rijn.

Stel je een wereld voor waarin verschillende perspectieven, achtergronden en ervaringen samenkomen als een mooie caleidoscoop. Waarin de schitterende kleuren van diversiteit de krachtigste pijlers zijn voor groei, begrip en vooruitgang. Deze caleidoscoop nemen we als vertrekpunt naar de conferentie.

We nodigen je dan ook graag uit om deel te nemen aan deze conferentie waarbij we een aantal diversiteitskenmerken van dichtbij gaan verkennen. Samen ontdekken we hoe deze verscheidenheid niet alleen onze identiteit vormt maar ook onze samenleving levendig maakt. Verder delen ervaringsdeskundigen persoonlijke en waardevolle inzichten en ga je in kleine groepjes aan de slag met het thema diversiteit & inclusie.

programma

Je kunt je tot uiterlijk 31 oktober 2023 kosteloos aanmelden via het formulier hieronder. Let op: er geldt een maximum aantal van 60 personen, dus wees op tijd.

*De inspiratiesessie is gratis en bestemd voor professionals uit het sociale-, maatschappelijke-, culturele- sportdomein. Daarnaast is de organisatie waarvoor jij werkzaam bent, gevestigd in de gemeente Alphen aan den Rijn. De conferentie is mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn.

AANMELDEN