Categorie

Samenleving

Terugblik conferentie Caleidoscoop

Terugblik conferentie Caleidoscoop

Op 7 november 2023 vond de conferentie Caleidoscoop | Vormgeven aan een levendige samenleving door diversiteit plaats. De conferentie bracht ruim 30 professionals uit verschillende vakgebieden (zoals welzijn en veiligheid) samen om de kracht van diversiteit en...

Doors to Diversity

Doors to Diversity

Om binnen het Leidse onderwijs meer bewustwording te creëren voor culturele diversiteit en een inclusieve schoolomgeving werken Stichting Kasuaris, het Da Vinci College en Universiteit Leiden samen in het project Doors to Diversity. Op 31 oktober j.l. vond de kick-off plaats waar wethouder Abdelhaq Jermoumi (Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs) het startsignaal gaf.

Doe mee en spreek je uit!

Doe mee en spreek je uit!

Als het gaat om racisme- en discriminatiebestrijding kan een ripple-effect nooit groot genoeg zijn. Op 21 maart a.s. is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. #doemeeenspreekjeuit

Anders kijken in de Week van Respect

Anders kijken in de Week van Respect

Wat wil je als professional bereiken met mensen? En in hoeverre kun jij je aanpassen aan de leefwereld van de persoon die jij helpt of ondersteunt? Tijdens Anders Kijken zoomen we in op wat cultuursensitiviteit kan betekenen.

De Volkskeuken

De Volkskeuken

Tijdens de Volkskeuken krijg je meer dan alleen eten geserveerd. We brengen i.s.m. de Bibliotheek Rijn en Venen ook een mooi verhaal naar je tafel.

“Mijn moeder ken ik niet anders dan als de persoon die mij met grote regelmaat sloeg. Vanaf dat ik een jaar of drie was. Zij had weinig tot geen aanleiding nodig om agressief op mij te reageren. Alsof ik fungeerde als een rode lap en zij de stier was.

Anoniem

Je persoonlijke stijl heeft vaak niets te maken met trends of mode. Stijl betekent dat je zelf weet wat wel of niet bij jou en jouw lichaam past.

Elona Waisapi

Stylist