Categorie

Kunst, cultuur en geschiedenis

Insayno over racisme en rechtvaardigheid

Insayno over racisme en rechtvaardigheid

Over de vraag ‘Met wie wil jij verbinden en waarom?’ hoefde onze stagiaire, Joia, niet lang na te denken. Met Insayno vanwege zijn visie en openheid over o.a. racisme en rechtvaardigheid.

1 vuist, 5 vingers

1 vuist, 5 vingers

De rapscene is een subcultuur die heel geliefd is bij kinderen. Dus vroegen we de Alphense rapper, Skaffael, of hij een rap wilde schrijven speciaal voor ons project Wie ben jij? Dat wilde hij graag en daar is de supertoffe rap 1 Vuist 5 Vingers uitgekomen. De kinderen zingen kei- en keihard mee. Jij ook?

Wat als…

Wat als…

Slaap kindje, slaap Mijn moeder wiegt mijn zoontje altijd in slaap. Hij kan heel goed zelfstandig in slaap vallen. Maar in de armen van oma is het natuurlijk veel gezelliger. De laatste keer dat mijn moeder hem in slaap wiegde, vertelde ze hoe fijn ze het vond om...

Luisteris

Luisteris

Naast zichtbaarheid, identiteit en cultuur is geschiedenis een van de kernwaarden die voor Kasuaris belangrijk zijn om verbinding te maken met anderen. En daar beginnen we mee bij Luisteris, een serie korte luisterverhalen.

Gezien worden

Gezien worden

Ik vind het zelf niet zo heel belangrijk dat mensen aan mij zien wat mijn culturele achtergrond is. En toch vond ik het fijn dat de eigenaresse van de drogisterij dat wél wist. Ik voelde me gezien. En dat is een heel fijn gevoel.

In gesprek met acteur Karim el Guennouni

In gesprek met acteur Karim el Guennouni

Broederstrijd Op 29 maart jl. gingen we naar Het Klooster in Woerden voor de theatervoorstelling ‘Westerling – Een broederstrijd’. Deze nieuwste productie van Delta Dua vertelt een universeel en herkenbaar verhaal voor iedereen.  De broederstrijd, het liefdesverhaal,...

Met techniek alleen kom je er niet. Er is ook nog zoiets als licht. Licht vormt diepgang in een foto. Met licht kun je hele verhalen vertellen.
Fabian Sinay

Fotograaf

Het is wel een onzekere wereld, zowel zakelijk als in de entertainment maar ik geloof in mentale kracht. Je moet je eigen werk opzoeken en daar keihard voor knokken
Talitha Angwarmasse

Musicalster