Anders Kijken

agenda

De eerstvolgende (online) inspiratiesessie Anders Kijken vindt plaats op 10 november 2020. Die inspiratiesessie is in samenwerking met gemeente Alphen aan den Rijn en is alleen toegankelijk voor professionals die werkzaam zijn bij een organisatie in de gemeente Alphen aan den Rijn. Klik hier voor meer informatie.

Hoe ben jij cultuursensitief?

Wat wil je als professional bereiken met mensen en in hoeverre kun je je aanpassen aan de leefwereld van de persoon die jij helpt of ondersteunt? Tijdens Anders Kijken zoomen we in op wat cultuursensitiviteit kan opleveren. En dat het niet betekent dat je je eigen waarden en normen overboord moet gooien.

Doelen

  • Kennis overdragen en bewustwording creëren over cultuur, normen, waarden en cultuursensitiviteit.
  • Elkaar informeren over ervaringen met cultuursensitiviteit. Zowel persoonlijk als in het werkveld.
  • Elkaar inspireren om bewuster te zijn van verscheidenheid aan culturen. Wat dat met zich meebrengt en wat dat van de samenleving vraagt.

De centrale gedachte is bijdragen aan cultuursensitiviteit en daarmee bouwen aan gelijkwaardigheid en respect.

Voor wie

Anders Kijken is voor de professional in de zorg, het onderwijs, de sport. En ook zeker voor andere professionals die in het (vrijwillige) werk te maken hebben met mensen van diverse culturele achtergronden.

uitvoering

Anders Kijken wordt aangeboden als een korte inspiratiesessie en als training. De inspiratiesessie kan ook online plaatsvinden. 

Wil je meer informatie over Anders Kijken?

7 + 14 =

“De relatie tussen cultuur en ontwikkeling moet op constructieve en praktische manieren worden verduidelijkt en verdiept.”

VN-Wereldcommissie voor cultuur en ontwikkeling