Over + Contact

Kasuaris staat voor bewegen vanuit je culturele identiteit. Of dat nu op de werkvloer is, op school of in je vrije tijd. Voor veel mensen in Nederland is dat iets vanzelfsprekends. Maar die beweging wordt minder vanzelfsprekend als je ouders hebt van niet-Nederlandse komaf. Als je (deels) in een andere cultuur opgroeit dan krijg je vanuit huis normen, waarden, regels en misschien wel verboden mee die je niet zo snel buiten je eigen kring zult vinden. En hoe ga je daar mee om? Neem je de normen en waarden mee? Pas je ze aan of laat je ze helemaal los? Dat zijn vragen die wij interessant vinden en die we op ons online magazine een plek geven. Een plek in de vorm van artikelen, gastcolumns en interviews.

Onze roots liggen in Indonesië. Voor velen is het migratieproces van de Indische, Molukse en Indonesische (voor)ouders een pijnlijk geschiedenisverhaal. Maar door nu verhalen met elkaar te delen, leren we open te staan naar elkaar toe. We mogen trots zijn op de culturele krachten die onze voorouders vanuit de Archipel meegenomen hebben en die juist inzetten bij onze persoonlijke ontwikkeling.

De naam Kasuaris komt van een loopvogel die o.a. in Indonesië voorkomt. De vogel heeft verschillende kwaliteiten die we in de Molukse, Indische en Indonesische gemeenschap terugvinden. Zo is de Kasuaris in staat zeer lage geluiden te maken die zo ver dragen dat ze contact kunnen houden met soortgenoten die op verre afstand leven.

Bovendien heeft de klank van het woord Kasuaris in een fonetische verbastering veel weg van de Molukse uitdrukking ‘Kasih suara’ wat letterlijk ‘een stem geven’ en figuurlijk ‘groeten’ betekent. En dat maakte de keuze helemaal bijzonder voor ons. Wij willen een stem geven. Aan onze verslaggevers en aan jou. Wij willen groeten. Een respectvolle groet aan de Indische, Indonesische en Molukse gemeenschap. En dat alles maakt wat Kasuaris is: een online magazine dat haar culturele identiteit viert. 

Contact

Voor informatie, vragen etc. kun je contact opnemen met hoofdredactie@kasuaris.com. Of laat hieronder een bericht achter.

Laat een bericht achter