Kunst | Cultuur | Media

Amsterdam Indonesian Film Week, deel 1

16/11/2015

Internationaal gezien staat Indonesië niet echt bekend om haar filmindustrie. Maar met de films The Raid: Redemption (2011) en The Raid 2: Berandal (2014) hebben ze wel laten zien dat ze op weg zijn om een plekje te veroveren in de internationale filmwereld. De toekomst belooft in ieder geval veel goeds; drie acteurs van The Raid 2 zijn toegevoegd aan de castlist van Star Wars en er is een Indonesian Film Council geformeerd als onderdeel van een driejarenplan om de filmindustrie in Indonesië te ontwikkelen. 

Onze partner, CinemAsia, organiseert i.s.m. met o.a. de Indonesian Film Council de Amsterdam Indonesian Film Week. Van 25 t/m 29 november a.s. worden in LAB 111 in Amsterdam vijf spraakmakende Indonesische films vertoond die variëren van succesvolle kaskrakers tot geprezen arthouse films. De Amsterdam Indonesian Film Week is erop gericht om Indonesische films in NL te promoten en om culturele uitwisseling tussen Indonesië en NL via films te bevorderen. Zoals gezegd, zijn er vijf films. We trappen af met twee.

FILOSOFI KOPI van Angga Dwimas

FILOSOFIE KOPI, van de producers van Cahaya dari Timur – Beta Maluku,  is een grote kaskraker in Indonesië. Het verhaal gaat over ‘soul-searching’ en vrede krijgen met je verleden vanuit koffie. Ben en Jody zijn de eigenaren van ‘Filosofi Kopi’, een verfijnde koffiezaak, waarvan wordt gezegd dat ze de beste koffie van Indonesië serveren. Op een dag daagt een zakenman hen uit om ‘the perfect cup’ te maken, wat hun verleden weer naar boven brengt. Een boeiende film, die je een nieuw en gepassioneerd perspectief geeft op koffie.

 

IN THE ABSENCE OF THE SUN / SELAMAT PAGI, MALAM (2014) van Lucky Kuswandi

IN THE ABSENCE OF THE SUN / SLAMAT PAGI is een ontroerende dramafilm die niet alleen een eerbetoon is aan Jakarta, maar aan alle grote steden waar een spanningsveld bestaat tussen wat afwijkt van de norm en de gangbare lijn der verwachting. Nadat de zon is ondergegaan beleven drie vrouwen een romantische, melancholische nacht. Allen zijn op zoek zijn naar zichzelf in de continue veranderende jungle van Jakarta.

[alert type=”notice, success, error, info” close=”false”]

Maak kans op de volgende vrijkaarten door hieronder een bericht achter te laten.

 

In the Absence of the Sun / Selamat Pagi, Malam), twee vrijkaartjes voor donderdag 26 november a.s. om 21u30, LAB 111 in Amsterdam.[/alert]

 

Foto CinemAsia

Laat een bericht achter