Jeugd | Samenleving | Onderwijs

Finding Nino: Surf’s Up!

24/01/2016

Met als titel Finding Nino volgen we zo nu en dan Nino Loupatty die op 11 januari jl. naar het buitenland vertrok om een jaar te reizen en te werken. Nino heeft een werkvisum voor Australië maar zijn eerste bestemming is Bali om daar een tijdje te genieten en te vieren dat hij kortgeleden is afgestudeerd. Dat genieten gaat hem aardig af: ’s ochtends surfen, ’s middags chillen, ’s avonds een biertje drinken en de volgende dag op repeat. 

Het alleen reizen, valt Nino reuze mee wat overigens niet wil zeggen dat het makkelijk is om aansluiting te vinden.. Eén van zijn tips is dan ook om er meteen op uit te gaan als je op je bestemming bent aangekomen. En heb geduld. De eerste avond dat Nino ging stappen, stond hij 2 uur in z’n eentje om zich heen te turen (awkward…) voordat hij in gesprek raakte met iemand. Zo zie je, de aanhouder wint! Verderop in dit artikel nog meer tips maar eerst een korte update.

Niet groter maken dan het is

“Het zal vast een keer gebeuren dat ik me eenzaam voel. Maar ik wil dat niet groter maken dan het is. Het is een logisch gevolg van alleen reizen en dat gaat vanzelf weer over. En je wilt ook niet dat die ‘negatieve’ gevoelens de overhand nemen.”

Alles is tijdelijk

“In Bali kom je veel backpackers tegen. Jongeren die een break nemen van school of werk en de wereld willen verkennen. De jongste backpacker die ik tegenkwam, is een jongen van 19 die de hele wereld over reist. Daar heb ik veel bewondering voor.

Soms ontmoet je iemand waar het heel goed mee klikt en leuke gesprekken mee hebt. Maar omdat je allebei op doorreis bent, moet je afscheid nemen van elkaar. Ik heb gemerkt dat afscheid nemen ook best mooi kan zijn. Eerst dacht ik dat ik daar veel moeite mee zou hebben, maar het is niet anders dan thuis. Ook daar is ook alles tijdelijk, alleen beseffen we dat niet altijd.”

Finding Nino #2 Groetjes uit Bali

Niet te veel plannen

“Ik heb altijd wel een beetje strijd in mezelf. Vooral als ik ergens ben waar het leuk is. Dan denk ik: “Moet ik niet meer van het land zien?” en tegelijkertijd “Misschien moet ik hier blijven.” Maar als ik surf, heb ik geen tijd om na te denken en word ik gedwongen om in het moment, in het hier en nu te zijn. Dit probeer ik ook beetje te doen op reis; niet te veel plannen en met de “flow” meegaan. En dan af en toe even ergens zitten, koffie drinken en kijken hoe het met mijzelf gaat en of het tijd is om door te gaan.”

Tips om aansluiting te vinden

Voor iedereen die plannen heeft om alleen te reizen maar op plaats(en) van bestemming wél aansluiting met anderen wil, heb ik een paar tips.

 

  1. Tinder en Happen. Deze apps zijn weliswaar datingapps, maar je kunt er ook mee op zoek naar reizigers die in jouw buurt zijn en die het leuk vinden om samen iets te eten of drinken.
  2. Eet regelmatig bij dezelfde tent. Mensen gaan je herkennen waardoor zij het makkelijker vinden om je aan te spreken. Dat geldt natuurlijk ook voor jou.
  3. Als je in een warung iemand alleen ziet eten, vraag of je mag aanschuiven. Grote kans dat het ook een alleenreiziger is die een praatje wel gezellig vindt.
  4. De allerbelangrijkste tip om aansluiting te vinden: stel een avondje stappen of ergens iets drinken niet uit! Als je dat wel doet dan wordt het alleen maar moeilijker.

 

De dagen vullen met surfen, relaxen en biertjes drinken zijn inmiddels voorbij. Afgelopen vrijdag vertrok Nino naar zijn volgende bestemming, Sydney.

Nino wil iedereen bedanken voor de berichtjes via FB en mail. Heb je nog vragen voor hem of reis- en verblijftips? Of wil je hem gewoon succes wensen, reageer dan op onze website, op Facebook of stuur een mailtje naar hoofdredactie@kasuaris.com.

Foto’s Kasuaris, Nino Loupatty

Laat een bericht achter