Jeugd | Samenleving | Onderwijs

Finding Nino: hostel shock

29/02/2016

In Finding Nino volgen we zo nu en dan Nino Loupatty die op 11 januari jl. naar het buitenland vertrok om er een jaar te reizen en te werken. Nino heeft een werkvisum voor Australië maar zijn eerste bestemming was Bali om daar een tijdje te genieten en te vieren dat hij kortgeleden is afgestudeerd. Inmiddels heeft hij afscheid genomen van zijn fellow backpackers in Bali en probeert hij zijn plek te vinden in Sydney, Australië. En dat valt niet mee! 

If you can’t beat ‘m…join ‘m

“Voordat ik naar Sydney vertrok, had ik een gezellig afscheidsetentje met mensen die ik in Bali had ontmoet. Ik had veel zin in mijn volgende bestemming maar eenmaal in Sydney aangekomen, was het toch anders dan verwacht. Ik was in eerste instantie echt in shock toen ik het hostel zag. De sfeer was totaal anders dan wat ik in Bali gewend was. Het hostel leek op een gevangenis en er werd ordinair veel gezopen. Dit had ik niet verwacht en had geen idee wat ik er ermee aan moest. Toen besloot ik ook maar wat bier te halen en mee te gaan naar het park om te gaan drinken. Uiteindelijk was het nog best gezellig ook.”

Finding Nino_Hostel Manly

Hostel in Manly, Australië

Roadtrip!

“Na anderhalve week kwam ik twee Nederlandse meiden tegen die een roadtrip langs de kust maakten. Ze hadden nog een plek over in de auto dus ik besloot mee te gaan. De trip was erg leuk en we hebben veel van de oostkust gezien. We reden maximaal 200 km. per dag en bleven op sommige plekken langer hangen. We hebben aardig wat plaatsen gezien, mensen leren kennen en veel meegemaakt. Maar doordat je continue onderweg bent, heb je weinig tijd om al die nieuwe indrukken te verwerken.

In Nederland heb ik tijd om rustig te zitten en nieuwe indrukken te verwerken. Nu ben ik meer bezig met onderweg zijn dat ik amper de tijd heb om stil te staan hoe vet het is wat ik meemaak. Daarom probeer ik iedere dag een leuk koffietentje te zoeken waar ik in mijn eentje rustig de dag kan beginnen, eventueel nieuwe plannen maak en alles op papier zet.

Alhoewel ik nog maar een paar weken onderweg ben, merk ik nu al al dat ik mijn leven van onderaf, van 0, moet opbouwen. Thuis heb je comfort, mensen kennen je en waarderen je. Je hebt credits opgebouwd op je werk, bij vrienden of op school. Hier moet ik me opnieuw bewijzen en daar komt onzekerheid bij kijken. Die onzekerheid vind ik lastig maar niet erg. Ik denk zelfs dat het goed is en dat je daardoor veel scherper bent en veel bewuster bent van alles dat je doet en meemaakt.”

Finding Nino 3_Insert 2

Chillen in het park

Backpack uitpakken

Finding Nino_Party Byron Bay

Verkleedpartijtje 😉

“We zitten momenteel in de buurt van Byron Bay, het punt waarop ik uitstap en de meiden doorrijden. Ik heb nu de behoefte om me even te settelen, mijn backpack uit te pakken en werk te zoeken.

De dag dat ik in Byron Bay aankom, begint goed. Ik ben door een vriend, die in Australië woont, uitgenodigd voor een leuke party van een van zijn beste vrienden. Ik hoop dan weer nieuwe mensen te leren kennen met wie ik een tijdje kan rondhangen. Even niet op reis zijn, geen vluchtige gesprekken voeren maar werken, surfen en mijn eigen plek creëren.”

Vragen, opmerkingen of aanmoedigingen voor Nino? Mail ze naar hoofdredactie@kasuaris.com of laat hieronder of op Facebook een comment achter.

Laat een bericht achter